ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα βερίκοκοΜαρμελάδα βερίκοκο
7' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 7'

Υλικά

Μερίδες: για 1 μέτριο βάζο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα σμέουρο αρχικά πλένουμε τα σμέουρα.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε 6-8 ώρες. Στον χρόνο αυτόν θα βγάλουν τα υγρά τους και θα μισολιώσει η ζάχαρη.
  3. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να διαλυθούν σε ένα πυκνό σιρόπι (περίπου 20 λεπτά), ανακατεύοντας συχνά για να μην αρπάξουν στον πάτο (αν δούμε και κολλάνε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά). Παράλληλα πιέζουμε με το πρες πουρέ για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα μείνουν κομμάτια. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Γεμίζουμε ένα αποστειρωμένο βάζο όσο η μαρμελάδα είναι ακόμη καυτή. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα, μέχρι να κρυώσει. Έτσι σφραγίζει καλά και δεν μπορεί να μπει μέσα αέρας. Γίνεται δηλαδή μια κονσέρβα.
  5. Από τη στιγμή που θα ανοιχτεί το βάζο με τη μαρμελάδα σμέουρο, το διατηρούμε στο ψυγείο.

Μυστικά

Με την ίδια αναλογία και συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε και μαρμελάδα μούρο, μαρμελάδα βατόμουρο αλλά και μαρμελάδα από τα τρία αυτά φρούτα (μούρα, βατόμουρα και σμέουρα ανάκατα).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σμέουρα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών