Υλικά
Μερίδες: 6
Για το μαζαρέν
Για το κραμπλ βρώμης
Διαδικασία
Μαζαρέν
- Για το μαζαρέν, ξεκινάμε και ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό την αμυγδαλόπαστα μαζί με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και τις σταγόνες σοκολάτας (αν τα βάλουμε).
- Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. φτιάχνουμε έναν πάτο από αλουμινόχαρτο. Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα και σκορπίζουμε παντού το σπασμένο αμύγδαλο φιλέ.
- Αδειάζουμε στο τσέρκι το μείγμα του μαζαρέν και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα κατεψυγμένα σμέουρα, πιέζοντάς τα ελαφρώς προς τα μέσα.
Κραμπλ βρώμης
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό όλα μαζί τα υλικά του κραμπλ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά κομμάτια ζύμης ή ψίχουλα.
- Σκορπίζουμε το κραμπλ στην επιφάνεια του μαζαρέν, θρυμματίζοντάς το σε μικρότερα κομμάτια, αν είναι πολύ μεγάλα.
- Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέντρο με ένα μαχαιράκι. Αν βγει υγρό, ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.