35' προετοιμασία
50' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για την αμυγδαλοπιτα, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και το ρούμι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  4. Προσθέτουμε στο τέλος και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. (ή απλώνουμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα), αδειάζουμε το μείγμα, σκορπίζουμε στην επιφάνειά του τα φρούτα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και τη ζάχαρη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά και στους 150°C για άλλα 20 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών