Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Για την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το φτερό (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και με μια ευλύγιστη σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Βγάζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσει. Τη ρίχνουμε (χωρίς το νερό) στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες στο μείγμα της σαντιγί, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μπολ με το γάλα και καλύπτουμε τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά, διαμέτρου περίπου 20 εκ.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να καλύψουμε και τον πάτο του σκεύους και με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρώς με γάλα την επιφάνεια των σαβαγιάρ.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα) Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες.

Γρήγορη σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες (βήμα-βήμα)

Βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορεί να «σταθεί», ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες.

30' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το φτερό (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και με μια ευλύγιστη σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσει.
  4. Τη ρίχνουμε (χωρίς το νερό) στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες στο μείγμα της σαντιγί, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μπολ με το γάλα και καλύπτουμε τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά, διαμέτρου περίπου 20 εκ.
  8. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να καλύψουμε και τον πάτο του σκεύους και με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρώς με γάλα την επιφάνεια των σαβαγιάρ.
  9. Ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες.
  10. Βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορεί να «σταθεί», ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες.

Μυστικά

*Σε συσκευασία 200 γρ., στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών