Για την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το φτερό (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και με μια ευλύγιστη σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Βγάζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσει. Τη ρίχνουμε (χωρίς το νερό) στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες στο μείγμα της σαντιγί, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μπολ με το γάλα και καλύπτουμε τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά, διαμέτρου περίπου 20 εκ.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να καλύψουμε και τον πάτο του σκεύους και με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρώς με γάλα την επιφάνεια των σαβαγιάρ.
Ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες.
Βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορεί να «σταθεί», ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες.
30'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 10
Διαδικασία
Για την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το φτερό (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σαντιγί και την κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και με μια ευλύγιστη σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Βγάζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσει.
Τη ρίχνουμε (χωρίς το νερό) στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες στο μείγμα της σαντιγί, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μπολ με το γάλα και καλύπτουμε τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά, διαμέτρου περίπου 20 εκ.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να καλύψουμε και τον πάτο του σκεύους και με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρώς με γάλα την επιφάνεια των σαβαγιάρ.
Ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες.
Βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορεί να «σταθεί», ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την σαρλότ με κρέμα γιαούρτι και φράουλες.
Μυστικά
*Σε συσκευασία 200 γρ., στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.