ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι γιαχνιστό με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και χυλοπίτεςΑρνάκι γιαχνιστό με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και χυλοπίτες Αντί της κλασικής συνταγής με τα, πολύ νόστιμα αλλά μπελαλίδικα στο καθάρισμα, κοκκάρια ετούτη εδώ καλεί για ψιλοκομμένα κρεμμύδια της αρεσκείας μας, γλιτώνοντάς μας μπόλικο χρόνο από την προετοιμασία του στιφάδου.

30' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γρήγορο στιφάδο με αρνάκι πρώτα αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και την πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε μέχρι τη μέση τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  7. Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών