ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλαςΤα ιταλικά «γιουβαρλάκια»: σούπα με ψητά κεφτεδάκια γαλοπούλας Μια ωραία κοτόσουπα που εμπλουτίζεται την τελευταία στιγμή με ένα μείγμα αυγού και παρμεζάνας, το οποίο, όπως ανακατεύεται με τον καυτό ζωμό, δημιουργεί άτσαλες κορδέλες.

 

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την stracciatella alla romana ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπαχαρικό (αν βάλουμε) και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη, όσο γίνεται η σούπα, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο και λίγο αλάτι για περίπου 20 λεπτά, να μελώσουν και να πάρουν χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά να μειωθεί κατά το 1/3, για περίπου 10 λεπτά. Αν έχουμε τη φλούδα της παρμεζάνας, τη βάζουμε και αυτή να βράσει για έξτρα νοστιμιά.
  4. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και αφαιρούμε τη φλούδα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Με το ένα χέρι ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και με το άλλο ρίχνουμε σε λεπτή ροή (σαν να κάνουμε μαγιονέζα) το μείγμα αυγού.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα stracciatella alla romana ζεστή με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μυρωδικό ή το σπανάκι (που θα μαλακώσει στο ζεστό ζουμί).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών