Δείτε πώς να φτιάξετε τη βασική συνταγή για κέικ βήμα βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση προ το τέλος του άρθρου)

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ ή πάνω σε μια λαδόκολλα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε κατά μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 – 3 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το βούτυρο και γίνει σαν κρέμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετά λεπτά, έως ότου έχουμε ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά σε 2 – 3 δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη) ή κουτάλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜιλιάτσιο (miglaccio)- Ιτάλικο γλυκό με σιμιγδάλι και ρικόταΜιλιάτσιο (miglaccio), ιταλικό κέικ με σιμιγδάλι και ρικότα
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ ή πάνω σε μια λαδόκολλα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε κατά μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 - 3 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το βούτυρο και γίνει σαν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετά λεπτά, έως ότου έχουμε ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά σε 2 - 3 δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη) ή κουτάλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών