20' προετοιμασία
8' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 28'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά με βρεγμένα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει.
  2. Πλάθουμε σε 6 μέτρια στρογγυλά μπιφτέκια. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, τα βρέχουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς.

Ψήσιμο

  1. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 4 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείψαμε με τη σάλτσα άλλες 2 φορές.
  2. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με ραπανάκια και μια αρωματική μαγιονέζα που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας 100 ml έτοιμη μαγιονέζα με 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη, και το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι.

Μυστικά

*Το μίριν είναι ιαπωνικό γλυκό κρασί που βρίσκουμε σε κάβες και μαγαζιά με προϊόντα Απω Ανατολής. *Η worcestershire sauce είναι πικάντικη σάλτσα σε βαζάκι, που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών