20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις ισπανικές πιπεριές με παστό μπακαλιάρο και φινόκιο, σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, τη δάφνη, τα πιπέρια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τον μπακαλιάρο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το ψιλοκόβουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη μαραθόριζα για περίπου 5 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα φύλλα άνηθου, τον μπακαλιάρο, λίγο αλάτι (γιατί ο μπακαλιάρος, παρόλο που τον ξαλμυρίσαμε, είναι αρκετά αλμυρός), πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Κόβουμε το μέρος με το κοτσάνι από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από σπόρια και ίνες. Κρατάμε τα «καπάκια» στην άκρη.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις πιπεριές ακριβώς.
  7. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και κλείνουμε με το καπάκι.
  8. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Μυστικά

Για ευκολία στο γέμισμα, χρησιμοποιούμε μεγαλύτερες πιπεριές, τύπου Φλωρίνης.

Τσίπουρο ή ούζο θα αντιμετωπίσουν το δυνατό αυτό πιάτο. Οινικά βλέπω μόνο Ρετσίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών