ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες γαλοπούλας με καρότο και πάπρικαΚεφτέδες γαλοπούλας με καρότο και πάπρικα

Ένα μέρος του κιμά καβουρδίζεται πριν ζυμωθεί με τον υπόλοιπο, που είναι ωμός, και πολλές συνταγές περιλαμβάνουν στο μείγμα του μοσχαρίσιου κιμά και ένα μέρος αρνίσιο και χοιρινό κιμά. Το μείγμα περιέχει και χυλό ρυζιού και το όλον πανάρεται και πλάθεται σε οβάλ σχήμα, που με λίγη φαντασία θυμίζει γυναικείο μπούτι.

30' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Τεμάχια: 20

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καντίν μπουτού κεφτέ ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τον μισό κιμά με το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Τον μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τον υπόλοιπο κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι, και τα ζυμώνουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 2 ώρες να σφίξει.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενους κεφτέδες, σαν μεγάλα σουτζουκάκια. Βάζουμε τα αυγά για το πανάρισμα σε ένα βαθύ μπολάκι και τη φρυγανιά σε ένα άλλο. Πρώτα βουτάμε τους κεφτέδες στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
  4. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε τα 2/3 του σκεύους και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τα καντίν μπουτού (σε δόσεις) για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών