ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαρμπονάρα οριτζινάλεΚαρμπονάρα οριτζινάλε
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την καρμπονάρα με μανιτάρια και κεφαλοτύρι σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, να ροδίσει και να λιώσει το λίπος του.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά το αφήνουμε στο ζεστό μάτι.
  5. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαγγέτι 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα ανοξείδωτο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και το κεφαλοτύρι και τα χτυπάμε με το σύρμα, να αφρατέψουν.
  7. Ρίχνουμε σταδιακά 300 ml από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
  8. Βγάζουμε με λαβίδα τα σπαγγέτι από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον.
  9. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα υγρά που θα έχουν βγάλει και σταδιακά τη σάλτσα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν.
  10. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας Σαββατιανό και Chardonnay χωρίς βαρέλι που ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών