Η πιο διαδεδομένη είναι με φρέσκο τυρί από την περιοχή Ιμερετί.
Η Madona και η Nino συνδυάζουν δύο είδη τυριών, για πλούσια γεύση: φρέσκο τυρί και σουλγκούνι.

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα και 40' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Κομμάτια: 6 - 8

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χατσαπούρι με δύο τυριά, αρχικά διαλύουμε σε 200 ml από το χλιαρό νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  2. Στη συνέχεια, σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς, το βούτυρο και ζυμώνουμε λίγο.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική, μαλακή ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.
  5. Στη συνέχεια την πιέζουμε με το χέρι μας να ξεφουσκώσει, σκεπάζουμε και την αφήνουμε ξανά να φουσκώσει, για άλλα 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε άλλη 1 φορά.

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας 50 γρ. σουλγκούνι στην άκρη.

Χατσαπούρι

  1. Πιέζουμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την κόβουμε σε 5 κομμάτια βάρους περίπου 300 γρ
  2. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε δίσκο πάχους 0,5 εκ. και διάμετρου 20-22 εκ.
  3. Απλώνουμε στο κέντρο κάθε δίσκου 1/5 της γέμισης και την καλύπτουμε, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο και κλείνοντας τη γέμιση στο εσωτερικό.
  4. Πιέζουμε ώστε να φτιάξουμε ένα πλακέ, στρογγυλό πιτάκι.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα πιτάκια, ανά δύο ή τρία.
  7. Πασπαλίζουμε τα πιτάκια με το υπόλοιπο τριμμένο σουλγκούνι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών