ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθοΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθοΜε ντόπια πεντανόστιμα κατσικάκια κάνουν οι Κιμωλιάτες αυτό το κλασικό κοκκινιστό, που τρώγεται είτε με αμπελοφάσουλα είτε με χειροποίητα ζυμαρικά, τα κουλουρίδια, ανάλογα με την εποχή. Ο καλός μάγειρας Λευτέρης Αντιβάχης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Αυλή του Σάμπλου», μας ετοίμασε με αμπελοφάσουλα που τώρα είναι στα καλύτερά τους.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
  6. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών