Με ντόπια πεντανόστιμα κατσικάκια κάνουν οι Κιμωλιάτες αυτό το κλασικό κοκκινιστό, που τρώγεται είτε με αμπελοφάσουλα είτε με χειροποίητα ζυμαρικά, τα κουλουρίδια, ανάλογα με την εποχή. Ο καλός μάγειρας Λευτέρης Αντιβάχης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Αυλή του Σάμπλου», μας ετοίμασε με αμπελοφάσουλα που τώρα είναι στα καλύτερά τους.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
  6. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών