ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσίκι ρολό με φρέσκα κρεμμυδάκια και μάραθο, κατσικάκι, μάραθο, κρεμμυδάκιΚατσίκι ρολό με φρέσκα κρεμμυδάκια και μάραθο
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 12-14 για μπουφέ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κατσικάκι ρολό με σκόρδο και δεντρολίβανο στη γάστρα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Aπλώνουμε τα δύο κομμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο, και αλείφουμε το καθένα με 1 κουτ. σούπας από το μέλι και 1 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, μοιράζουμε στα κομμάτια τη μισή ποσότητα δεντρολίβανου και τυλίγουμε το καθένα σε σφιχτό ρολό. Δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, σε πυκνά δεσίματα, και τα τακτοποιούμε σε γάστρα.
  4. Χτυπάμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη μουστάρδα και το μέλι, το υπόλοιπο δεντρολίβανο, το σκόρδο, τον χυμό, το κρασί, το λάδι και το νερό και περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα.
  6. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά τα ρολά να σταθούν και αφαιρούμε τους σπάγκους.
  7. Σερβίρουμε τα ρολά κομμένα σε φέτες, μαζί με τον ζωμό που έμεινε στη γάστρα. Αν θέλουμε ο ζωμός αυτός να έχει πιο πυκνή υφή, τον αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών