40' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το κατσίκι από το ψυγείο, του κάνουμε μασάζ με το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά και αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. (Αν χρειαστεί, το κάνουμε σε δόσεις.)
  3. Βγάζουμε το κατσίκι, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να ξανθύνει.
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  5. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι σχεδόν να καλυφθεί το κατσικάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε για 1 1⁄2 ώρα.
  8. Προσθέτουμε τον άνηθο, το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κατσικάκι.
  9. Αδειάζουμε όση από τη σάλτσα μπορούμε, την περνάμε από σουρωτήρι και τη ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
  10. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κεφίρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει.
  11. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κεφίρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  12. Περιχύνουμε το κατσικάκι με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες οφτές ή πουρέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών