ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια τουρλού με πατάτες, μπάμιες, κρόκο Κοζάνης και τζίντζερΦασολάκια τουρλού με πατάτες, μπάμιες, κρόκο Κοζάνης και τζίντζερ

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις βάζουμε στο ξίδι με λίγο αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό θαλασσινό) και τις αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 2 ώρες (για να μη λιώσουν κατά το ψήσιμο).
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  3. Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο κέντρο ενός ταψιού. Ρίχνουμε τις μπάμιες γύρω από το ψάρι στο ταψί.
  4. Στο λάδι σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες.
  5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το ψάρι και τις μπάμιες, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
  6. Αν θέλουμε να «κρατάει» λίγο το ψάρι, το βάζουμε στο ταψί 10 , το πολύ 20 λεπτά μετά τις μπάμιες. Στη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται, για να μη στεγνώσει η σάλτσα.

Μια «δυνατή» Βηλάνα ή ένα χαρμάνι λευκών κρητικών ποικιλιών. Για τους πιο προχωρημένους προτείνω ένα Κρητικό πάντα, αλλά ερυθρό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 5.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών