ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές ΦλωρίνηςΚεφαλοτύρι σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το σαγανάκι

Για τη σάλτσα μελιού με κρασί και δεντρολίβανο

Διαδικασία

Σάλτσα μελιού με κρασί και δεντρολίβανο

  1. Βάζουµε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουµε σε µέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά από τη στιγµή που θα πάρουν βράση, µέχρι να ετοιµάσουµε µια σάλτσα σαν ελαφρύ σιρόπι.
  2. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουµε τη σάλτσα κατά µέρος να κρυώσει.
  3. Μετά την περνάµε από λεπτό σουρωτήρι.

Σαγανάκι

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουµε καλά το αλεύρι µε την πάπρικα, το καγιέν και το τζίντζερ.
  2. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάµε ελαφρώς τα δύο αυγά.
  3. Τέλος, σε ένα άλλο µπολάκι βάζουµε νερό.
  4. Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, µέχρι να κάψει.
  5. Παίρνουµε έν ακομμάτι τυρί, το βουτάµε πρώτα στο νερό και µετά το ρίχνουµε στο αλεύρι.
  6. Ανακατεύουµε για να καλυφθούν καλά, το τινάζουµε να φύγει η περιττή ποσότητα και το βυθίζουµε στο αυγό.
  7. Ρίχνουµε το παναρισμένο καφελοτύρι στο καυτό λάδι και την τηγανίζουµε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσει, προσέχοντας όµως να µην καεί.
  8. Τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Συνεχίζουµε µε τα υπόλοιπα κοµµάτια, τα οποία τηγανίζουµε σε δόσεις.
  10. Σερβίρουµε τα σαγανάκια σε πιατέλα και τα συνοδεύουµε µε τη σάλτσα µελιού με κρασί και δεντρολίβανο σε ένα µπολάκι δίπλα.

Ούζο ή τσίπουρο; Ο, τι θέλετε!

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών