Στο «Γ» που κυκλοφορεί στις 13/08 θα βρείτε μεζεδάκια για να συνοδέψετε τα καλοκαιρινά απογεύματα σας.

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το σαγανάκι

Για τη λεµονάτη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Λεµονάτη σάλτσα: Βάζουµε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουµε σε µέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά από τη στιγµή που θα πάρουν βράση, µέχρι να ετοιµάσουµε µια σάλτσα σαν ελαφρύ σιρόπι.
  2. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουµε τη σάλτσα κατά µέρος να κρυώσει.
  3. Μετά την περνάµε από λεπτό σουρωτήρι.
  4. Σαγανάκι: Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουµε καλά το αλεύρι µε την πάπρικα, το καγιέν και το τζίντζερ.
  5. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουµε τα δύο είδη σουσαµιού (ή µόνο το απλό σουσάµι, αν δεν χρησιµοποιήσουµε µαυροκούκι), ενώ σε ένα τρίτο πιάτο χτυπάµε ελαφρώς τα δύο αυγά.
  6. Τέλος, σε ένα άλλο µπολάκι βάζουµε νερό.
  7. Κόβουµε το ενιαίο κοµµάτι τυριού σε µπαστουνάκια πλάτους 1 εκ.
  8. και στη συνέχεια κόβουµε το καθένα σε 2 - 3 κοµµάτια.
  9. Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, µέχρι να κάψει.
  10. Παίρνουµε µία δόση από τα κοµµάτια τυριού, τα βουτάµε πρώτα στο νερό και µετά τα ρίχνουµε στο αλεύρι.
  11. Ανακατεύουµε για να καλυφθούν καλά, τα τινάζουµε να φύγει η περιττή ποσότητα και τα βυθίζουµε στο αυγό.
  12. Τα βγάζουµε, τα ρίχνουµε στο σουσάµι και ανακατεύουµε.
  13. Ρίχνουµε αυτήν τη δόση στο καυτό λάδι και την τηγανίζουµε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσει το σουσάµι, προσέχοντας όµως να µην καεί.
  14. Τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  15. Συνεχίζουµε µε τα υπόλοιπα κοµµάτια, τα οποία τηγανίζουµε σε δόσεις.
  16. Τα σερβίρουµε σε πιατέλα και τα συνοδεύουµε µε τη λεµονάτη σάλτσα µελιού σε ένα µπολάκι δίπλα.
  17. Στο ποτήρι μας: Ούζο ή τσίπουρο; Ο, τι θέλετε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών