ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζοΚεφτέδες αρνίσιοι με μυρωδικά και ούζο
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, λαχανικά και μυρωδικά, ξεκινάμε απλώνοντας τα ψίχουλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180° C, ίσα να στεγνώσουν λίγο.
  2. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα ψίχουλα να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα λαχανικά, το σκόρδο, τα ψίχουλα, το αυγό, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Πλάθουμε 16 μέτριους κεφτέδες, ελαφρώς πλακέ.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο τηγάνι (με σπρέι λαδιού ή με πινέλο), το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τους κεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με πουρέ, σαλάτα με ελαφριά βινεγκρέτ και ντιπ της αρεσκείας μας (π.χ. γιαούρτι με μυρωδικά ή πελτές με λίγο λάιμ, μυρωδικά και τσίλι).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών