20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, λαχανικά και μυρωδικά, ξεκινάμε απλώνοντας τα ψίχουλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180° C, ίσα να στεγνώσουν λίγο.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα ψίχουλα να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα λαχανικά, το σκόρδο, τα ψίχουλα, το αυγό, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε 16 μέτριους κεφτέδες, ελαφρώς πλακέ.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο τηγάνι (με σπρέι λαδιού ή με πινέλο), το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τους κεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με πουρέ, σαλάτα με ελαφριά βινεγκρέτ και ντιπ της αρεσκείας μας (π.χ. γιαούρτι με μυρωδικά ή πελτές με λίγο λάιμ, μυρωδικά και τσίλι).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.