Συνταγή χορταστική, καταπραϋντική, ιδανική για όλους, μικρούς και μεγάλους. Το δικό μας comfort food.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν καλά και να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  2. Κεφτεδάκια: Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Με λαδωμένες παλάμες πλάθουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια, βάρους 50 γρ. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  3. Γιουβέτσι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί βάζουμε το κριθαράκι και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Τακτοποιούμε και τα κεφτεδάκια, μισομπήγοντάς τα στο κριθαράκι, και ψήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών