20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το γιουβέτσι

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Για την σάλτσα

  1. Για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν καλά και να γίνουν διάφανα.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τα κεφτεδάκια

  1. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Με λαδωμένες παλάμες πλάθουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια, βάρους 50 γρ.
  2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

Για το γιουβέτσι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί βάζουμε το κριθαράκι και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Τακτοποιούμε και τα κεφτεδάκια, μισομπήγοντάς τα στο κριθαράκι, και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι, με φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών