20'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το γιουβέτσι
Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Για την σάλτσα
- Για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν καλά και να γίνουν διάφανα.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα κεφτεδάκια
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Με λαδωμένες παλάμες πλάθουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια, βάρους 50 γρ.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Για το γιουβέτσι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί βάζουμε το κριθαράκι και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Τακτοποιούμε και τα κεφτεδάκια, μισομπήγοντάς τα στο κριθαράκι, και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι, με φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό.