ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPolpette al sugo κεφτεδάκια κοκκινιστάΚεφτεδάκια κοκκινιστά της Νάπολης (Polpette al sugo)
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 30-35

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια με ουζάτη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε πλάθοντας το μείγμα για τους κεφτέδες, το αφήνουμε να ξεκουραστεί, πλάθουμε και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια όπως στην προηγούμενη συνταγή («κεφτεδάκια στο τηγάνι»).
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι απλώς να πάρουν χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

  1. Σε άλλο, καθαρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τακτοποιούμε εκεί τα κεφτεδάκια σε μία στρώση. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο.
  2. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, σείουμε καλά το τηγάνι (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια) και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μια-δυο φορές.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας τα κεφτεδάκια με λίγη ρίγανη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών