ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάταςΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας
20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8 (ως ορεκτικό)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια-μπουκίτσες σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.
  2. Αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.
  3. Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 εκ. λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
  5. Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικο αλεύρι και κυλάμε τα κεφτεδάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  6. Τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών