ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια με κόκκινο πιπέρι και πιπεριά ΦλωρίνηςΚεφτεδάκια με κόκκινο πιπέρι και πιπεριά Φλωρίνης Τη συνταγή μας έδωσε η Αδαμαντία Χατζηαποστόλου, το γένος Γλυτσού, Μικρασιάτισσα τέταρτης γενιάς, που έμαθε να μαγειρεύει από τη γιαγιά της και τη θεία της. «Ο,τι ξέρω από κουζίνα το έμαθα από αυτές τις δύο γυναίκες. Και μ΄αρέσει να “κουρκουτεύω” στην κουζίνα, μου έμεινε, και αυτή την αγάπη τη μεταλαμπάδευσα και στις δύο κόρες μου, μας είπε.

20' προετοιμασία
6' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 56'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα πικάντικα κεφτεδάκια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, μαζί με το κρασί στο οποίο μουσκέψαμε το ψωμί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα
  3. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος λίγο μικρότερο από καρύδι και τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε), σε δόσεις, για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών