ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάναΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάνα
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 30

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια με κόκκινο πιπέρι και πιπεριά Φλωρίνης, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα.
  2. Αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 - 2 κουτ. σούπας κρύο νερό.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, στρογγυλά ή πλακέ. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια.
  4. Ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο από τον πυθμένα του τηγανιού σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.
  5. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντάς τα, αν θέλουμε, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και δυόσμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών