30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 30'

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα.
  2. Αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 - 2 κουτ.
  3. σούπας κρύο νερό.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, στρογγυλά ή πλακέ.
  5. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια.
  6. Ζεσταίνουμε 3 εκ.
  7. ελαιόλαδο από τον πυθμένα του τηγανιού σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.
  8. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντάς τα, αν θέλουμε, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και δυόσμο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών