
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 30'Για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα.
- Αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 - 2 κουτ.
- σούπας κρύο νερό.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, στρογγυλά ή πλακέ.
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια.
- Ζεσταίνουμε 3 εκ.
- ελαιόλαδο από τον πυθμένα του τηγανιού σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.
- Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντάς τα, αν θέλουμε, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και δυόσμο.