![Τυρόπιτα γλυκιά με αμύγδαλα και μέλι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tyro-pita-glykia-me-amy-gdala_kai-meli_gastronomos-420x560.jpg?v=1721214419)
20'
προετοιμασία
1 ώρα τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους φαβατοκεφτέδες σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φάβα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
- Αφού ομογενοποιηθούν, αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε τους φαβατοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.