ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαβοκεφτέδες με λαδολέμονο ντομάταςΦαβοκεφτέδες με λαδολέμονο ντομάτας
20' προετοιμασία
1 ώρα τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους φαβατοκεφτέδες σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φάβα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
  2. Αφού ομογενοποιηθούν, αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  3. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  6. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  7. Βγάζουμε τους φαβατοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Φάβα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT