10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Διαδικασία
- Για τους κεφτέδες κεμπάπ, βάζουµε το κρεµµύδι, τον µαϊντανό και τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) στον πολυκόφτη και τα χτυπάµε µέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουµε τον κιµά, το κύµινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το µαύρο πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Χτυπάµε µέχρι να σχηµατιστεί ένας πολτός, µαζεύοντας ανά διαστήµατα τα υλικά από τα τοιχώµατα του µπολ µε ένα κουτάλι.
- Χωρίζουµε το µείγµα για τους κεφτέδες σε 8 ίσες µερίδες.
- Βρέχουµε τα χέρια µας µε νερό και πλάθουµε την κάθε µερίδα σε ισάριθµους χοντρούς κεφτέδες.
- Περνάµε ένα επίπεδο µεταλλικό σουβλάκι από το κέντρο του κάθε κεφτέ.
- Τους βάζουµε σε έναν δίσκο, τους σκεπάζουµε µε πλαστική µεµβράνη και τους βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Τους ψήνουµε στα κάρβουνα ή στην γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου και τους γυρίζουµε συχνά για να ροδίσουν οµοιόµορφα.
- Για να ψηθούν οι κεφτέδες, χρειάζονται περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα µε το πάχος που τους έχουµε πλάσει.
- Σερβίρουµε τους κεφτέδες µε φέτες λεµονιού και πράσινη σαλάτα.
- Αν θέλουµε, προσφέρουµε σε ξεχωριστά πιατάκια τριµµένο κύµινο και αλάτι, για να τα προσθέσει ο καθένας κατά βούληση.