Πρόκειται για παραδοσιακή πηλιορείτικη συνταγή στην οποία χρησιμοποιούσαν ανάμεικτο κρέας από τα οικόσιτα ζώα: κατσίκια, πρόβατα, τράγους, γίδες. Μπορείτε να ετοιμάσετε τους κεφτέδες αναμειγνύοντας τους προαναφερθέντες κιμάδες σε όποια αναλογία προτιμάτε ή να τους κάνετε μόνο με κατσικίσιο κιμά.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 2 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το ψωμί, τη ρίγανη, το ξίδι και αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 γρ. ο καθένας.
  3. Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  4. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  5. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις) περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  7. Πετάμε το λάδι του τηγανίσματος, καθαρίζουμε ελαφρώς το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα 40 ml ελαιόλαδο.
  8. Προσθέτουμε τη 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και την τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς.
  9. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 40 ml νερό και αλατοπίπερο.
  10. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τους κεφτέδες.
  11. Κουνάμε το τηγάνι να καλυφθούν οι κεφτέδες με τη σάλτσα και τους αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  12. Σερβίρουμε καυτούς τους κεφτέδες με κατσικίσιο κιμά, κατευθείαν από το τηγάνι.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών