30'
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτέδες μοσχαρίσιους με μπέικον και βασιλικό, ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, την ψίχα ψωμιού, την ντομάτα, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, αλλά όχι τόσο ώστε να αρχίσει να αχνίζει.
- Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τους μοσχαρίσιους κεφτέδες ζεστούς.
Μια ωραία Νεμέα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.