ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι διάσημοι κεφτέδες του «Πάρβα», του καφενέ της ΑμοργούΟι διάσημοι κεφτέδες του «Πάρβα», του καφενέ της Αμοργού
30' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες μοσχαρίσιους με μπέικον και βασιλικό, ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, την ψίχα ψωμιού, την ντομάτα, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  4. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, αλλά όχι τόσο ώστε να αρχίσει να αχνίζει.
  6. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τους μοσχαρίσιους κεφτέδες ζεστούς.

Μια ωραία Νεμέα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών