10'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το πανάρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτέδες μπακαλιάρου, πρώτα ανακατατέυουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.
- Βάζουμε σε σουρωτήρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε ταψάκι από κάτω για τα υγρά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, να στραγγίξει και να νοστιμίσει.
Πανάρισμα + Τηγάνισμα
- Την επομένη πλάθουμε κεφτέδες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι.
- Ρίχνουμε σε ένα πιάτο αλεύρι, σε άλλο πιάτο νερό και σε τρίτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο και τον βασιλικό.
- Περνάμε τους κεφτέδες διαδοχικά και από τα 3 πιάτα.
- Γεμίζουμε κατά τα 2/3 ένα πολύ βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα με λάδι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει περίπου τους 160° C.
- Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά, γυρίζοντάς τους, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν τηγανίζουμε πολλούς κεφτέδες μαζί, για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και αρχίσουν να «βράζουν».
Μια Μαντινεία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.