ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚλασικός μπακαλιάρος σκορδαλιά, η σπεσιαλιτέ του «Λελούδα»Κλασικός μπακαλιάρος σκορδαλιά, η σπεσιαλιτέ του «Λελούδα»
10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες μπακαλιάρου, πρώτα ανακατατέυουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.
  2. Βάζουμε σε σουρωτήρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε ταψάκι από κάτω για τα υγρά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, να στραγγίξει και να νοστιμίσει.

Πανάρισμα + Τηγάνισμα

  1. Την επομένη πλάθουμε κεφτέδες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι.
  2. Ρίχνουμε σε ένα πιάτο αλεύρι, σε άλλο πιάτο νερό και σε τρίτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο και τον βασιλικό.
  3. Περνάμε τους κεφτέδες διαδοχικά και από τα 3 πιάτα.
  4. Γεμίζουμε κατά τα 2/3 ένα πολύ βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα με λάδι.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει περίπου τους 160° C.
  6. Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά, γυρίζοντάς τους, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν τηγανίζουμε πολλούς κεφτέδες μαζί, για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και αρχίσουν να «βράζουν».

Μια Μαντινεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT