Διαβάστε πρώτοι μία από τις συνταγές του αφιερώματος του Γαστρονόμου στην κουζίνα της Πόλης, που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 25 τμχ.

Για τους κεφτέδες

Για τα φύλλα

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και 80 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
  2. Αποσύρουμε, σουρώνουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε βαθύ μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ψωμί, το ξίδι, τον κιμά, το κύμινο, το λάδι και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  5. ΦύλλαΣε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά με το ελαιόλαδο.
  6. Σε μια λεία επιφάνεια βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το φύλλο κρούστας, και από πάνω βάζουμε μια λαδόκολλα, στο ίδιο μέγεθος με το αλουμινόχαρτο.
  7. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας πάνω στη λαδοκόλλα και αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια του φύλλου, με το μείγμα αυγού-λαδιού.
  8. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το οποίο αλείφουμε επίσης.
  9. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα κιμά και την απλώνουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου, έτσι ώστε να καλύψει το ένα τέταρτο της επιφάνειας.
  10. Την πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να σχηματίσει μια στρώση πάχους περίπου 1 εκ.
  11. Σκορπίζουμε πάνω από τη στρώση του κιμά τη μισή ποσότητα φιστικιών και το μισό τυρί.
  12. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, προσέχοντας να μη χυθεί η γέμιση και σφίγγοντας στο τέλος καλά με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
  13. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά στα άλλα φύλλα.
  14. Βάζουμε τα δύο ρολά στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα, να σφίξουν, ώστε να μπορούμε να τα κόψουμε.
  15. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί, που ιδανικά να χωράει τα ρολάκια σε μία στρώση.
  16. Βγάζουμε τα ρολά από την κατάψυξη, τα αφήνουμε για λίγο να ξεπαγώσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και κόβουμε κάθε ρολό σε ροδέλες πάχους 1,5 - 2 εκ.
  17. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το υπόλοιπο μείγμα αυγού-λαδιού και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών