35' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα και 15' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για την γκανάς σοκολάτας αρωματισμένη με καφέ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Ζεσταίνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και διαλύουμε εκεί τον καφέ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Όταν ενσωματωθούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αυτήν με τον διαλυμένο καφέ και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο.
  6. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  7. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  8. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά.
  9. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
  10. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Γκανάς σοκολάτας αρωματισμένη με καφέ

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.
  3. Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα γυαλιστερό σοκολατένιο μείγμα.
  4. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του στους 30° C.
  5. Γλασάρουμε το κέικ με την γκανάς, φροντίζοντας να καλυφθεί παντού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών