35'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για το ψήσιμο του κέικ καρότου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τον χυμό, τα καρότα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Μυστικά
- Δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε τα καρύδια αν δεν μας αρέσουν.
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταφίδες, που ταιριάζουν πολύ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.