35' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για το ψήσιμο του κέικ καρότου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
  2. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό, τα καρότα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

Μυστικά

  • Δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε τα καρύδια αν δεν μας αρέσουν.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταφίδες, που ταιριάζουν πολύ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών