20' προετοιμασία
40' Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το νερό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
  3. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι ή καλαμάκι για σουβλάκι.
  6. Θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
  7. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών