20'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 8 κομμάτιαΔιαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το νερό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
- Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι ή καλαμάκι για σουβλάκι.
- Θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.