Κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μικρή φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση.
Κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο
Ανακατεύουμε σε μπολ την κανέλα με τη λευκή ζάχαρη. Βγάζουμε τα ρολά από τις συσκευασίες τους και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια το καθένα. Βουτάμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές στην κανελοζάχαρη.

Κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο Κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο

Τα τακτοποιούμε όμορφα στη φόρμα, μέχρι να γεμίσει – πρώτα βάζουμε μία στρώση από ρολάκια στο κάτω μέρος και τα υπόλοιπα από πάνω (ανάλογα το σχήμα της φόρμας ίσως περισσέψει κάποιο ρολάκι).
Κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και τις βανιλίνες και περιχύνουμε τα ρολά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
Παράλληλα ζεσταίνουμε τη βανίλια-υποβρύχιο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει), μέχρι να λιώσει και να είναι σχετικά ρευστό.
Κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το διακοσμούμε με τη ρευστή βανίλια υποβρύχιο.

15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Γλάσο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μικρή φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ την κανέλα με τη λευκή ζάχαρη.
  3. Βγάζουμε τα ρολά από τις συσκευασίες τους και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια το καθένα.
  4. Βουτάμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές στην κανελοζάχαρη.
  5. Τα τακτοποιούμε όμορφα στη φόρμα, μέχρι να γεμίσει - πρώτα βάζουμε μία στρώση από ρολάκια στο κάτω μέρος και τα υπόλοιπα από πάνω (ανάλογα το σχήμα της φόρμας ίσως περισσέψει κάποιο ρολάκι).
  6. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και τις βανιλίνες και περιχύνουμε τα ρολά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
  8. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
  9. Παράλληλα ζεσταίνουμε τη βανίλια-υποβρύχιο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει), μέχρι να λιώσει και να είναι σχετικά ρευστό.

Σερβίρισμα

  1. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το διακοσμούμε με τη ρευστή βανίλια υποβρύχιο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών