ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα μενελίκ, η «εξαδέλφη» της σεράνοΤούρτα μενελίκ, η «εξαδέλφη» της σεράνο
40' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ με λεμόνι, ανθότυρο και παπαρουνόσπορο, στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ανθότυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα.
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κατεβάζοντας ανά διαστήματα το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική φόρμα κέικ με τρύπα, την οποία πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 170 στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών