![Τυρόπιτα γλυκιά με αμύγδαλα και μέλι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tyro-pita-glykia-me-amy-gdala_kai-meli_gastronomos-420x560.jpg?v=1721214419)
25'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ με μαρμελάδα από βανίλιες, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για 6-8 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Οταν αφομοιωθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα της ζύμης.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μέχρι μέσα, κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα με ποδαράκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.