ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο, χωρίς μίξερΝηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο, χωρίς μίξερ
25' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ με μαρμελάδα από βανίλιες, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για 6-8 λεπτά.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Οταν αφομοιωθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα της ζύμης.
  5. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
  6. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μέχρι μέσα, κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι.
  7. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα με ποδαράκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών