ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και γλάσοΝηστίσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και γλάσο
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Κέικ

Γλάσο

Διαδικασία

Κέικ

  1. Για να φτιάξουμε το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ, πρώτα, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό, προσθέτουμε το ξίδι και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρίσει.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε πολύ!)
  5. Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
  6. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε, βυθίζοντας στο πιο ψηλό σημείο ένα λεπτό μαχαίρι· θα πρέπει να βγει στεγνό.
  7. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών