ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστήσιμο σοκολατένιο κέικΝηστίσιμο σοκολατένιο κέικ
35' προετοιμασία
50' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 9

Γλάσο

Διαδικασία

  1. Για το νηστήσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και γλάσο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  5. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής: Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  6. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και από πάνω ρίχνουμε το ξύσμα.

Μυστικά

Για να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα, βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο. Αν όχι, το ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 20.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών