
20'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για το κέικ με μήλα και σκόνη φυστικιού, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη σκόνη φυστικιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα και στρώνουμε επάνω τα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ με μήλα και σκόνη φυστικιού και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη άχνη.