20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με μήλα και σκόνη φυστικιού, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη σκόνη φυστικιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.
  5. Ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα και στρώνουμε επάνω τα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 30 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ με μήλα και σκόνη φυστικιού και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  8. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη άχνη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών