20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη σκόνη φιστικιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.
  5. Ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα και στρώνουμε επάνω τα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 30 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη άχνη.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Μήλο

Συνταγές με Φιστίκια

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών