
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 1 ταψί 20 - 22 εκ.Διαδικασία
- Για το κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, το ξύσμα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.