30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα.
  2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ.
  4. Καθαρίζουμε καλά τον κάδο, τον στεγνώνουμε εντελώς και χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), με κινήσεις κυκλικές, από πάνω προς τα κάτω.
  6. Προσθέτουμε με τη σειρά το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τετράγωνο ταψί διαστάσεων 24x24 εκ.
  8. Επάνω σε όλη την επιφάνεια στρώνουμε τα βερίκοκα, το ένα δίπλα στο άλλο, και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 40-50 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  11. Το σερβίρουμε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών