
30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για το κέικ με βερίκοκα, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ.
- Καθαρίζουμε καλά τον κάδο, τον στεγνώνουμε εντελώς και χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), με κινήσεις κυκλικές, από πάνω προς τα κάτω.
- Προσθέτουμε με τη σειρά το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
- Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τετράγωνο ταψί διαστάσεων 24x24 εκ.
- Επάνω σε όλη την επιφάνεια στρώνουμε τα βερίκοκα, το ένα δίπλα στο άλλο, και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 40-50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Σερβίρουμε το κέικ με βερίκοκα χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.