35' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 180 °C.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (1 ώρα) και τα χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  3. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 100 γρ. από τη μετρημένη ζάχαρη.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C.
  6. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα, σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  8. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε με τη σειρά έναν-έναν τους κρόκους, τα αμύγδαλα και τη λιωμένη σοκολάτα.
  9. Σταματάμε το χτύπημα μόλις ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  10. Ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα.
  11. Καλύπτουμε μια φόρμα για κέικ (με διάμετρο περίπου 20 εκ.) με λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  12. Το απλώνουμε να πάει παντού και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  13. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  14. Σερβίρουμε μαζί με σάλτσα φράουλας, φρέσκες φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών