10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Τεμάχια: 8-10Για τα κεμπάπ:
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα - 4 αραβικές πίτες
Διαδικασία
Πίτες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
- Ψήνουμε τις πίτες στη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν.
- Όταν κρυώσουν, τις σπάμε σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια.
Κεμπάπ
- Βάζουμε σ’ ένα μπολ τον κιμά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, το λάδι, το σκόρδο, το ξίδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Εν συνεχεία, ζυμώνουμε ελαφρά για 1 - 2 λεπτά, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με κρύο νερό.
- Ρίχνουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 - 10 μπάλες.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 8 - 10 μακρόστενα κεμπάπ.
- Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί που να τα χωράει ακριβώς και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα.
Σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 - 8 λεπτά).
- Βγάζουμε το ταψί με τα κεμπάπ από την κατάψυξη ή το ψυγείο και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά ώστε να ροδίσουν και από την άλλη.
Σερβίρισμα
- Τα σερβίρουμε πάνω στις τραγανές πίτες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με μαϊντανό και λεμόνι.
Μυστικά
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, φτιάχνουμε τα κεμπάπ με κιμά από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας.Επειδή, όμως αυτά θα είναι πιο στεγνά καλό είναι να προσθέσουμε στο μείγμα λίγο λάδι επιπλέον.