Ζουμερά, μοσχοβολιστά, πεντανόστιμα και ελαφρύτερα από τα κλασικά. Διά χειρός Νένας Ισμυρνόγλου.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Για τα κεμπάπ:

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα - 4 αραβικές πίτες

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  2. Ψήνουμε τις πίτες στη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν.
  3. Όταν κρυώσουν, τις σπάμε σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια.
  4. Κεμπάπ: Βάζουμε σ’ ένα μπολ τον κιμά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, το λάδι, το σκόρδο, το ξίδι, 1 κοφτή κουτ.
  6. σούπας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Εν συνεχεία, ζυμώνουμε ελαφρά για 1 - 2 λεπτά, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με κρύο νερό.
  8. Ρίχνουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα.
  9. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 - 10 μπάλες.
  10. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 8 - 10 μακρόστενα κεμπάπ.
  11. Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί που να τα χωράει ακριβώς και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα ή στη συντήρηση για 1 ώρα.
  12. Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
  13. Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 - 8 λεπτά).
  14. Βγάζουμε το ταψί με τα κεμπάπ από την κατάψυξη ή το ψυγείο και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά ώστε να ροδίσουν και από την άλλη.
  15. Τα σερβίρουμε πάνω στις τραγανές πίτες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  16. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με μαϊντανό και λεμόνι.
  17. Συμβουλή: Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, φτιάχνουμε τα κεμπάπ με κιμά από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
  18. Επειδή, όμως αυτά θα είναι πιο στεγνά καλό είναι να προσθέσουμε στο μείγμα λίγο λάδι επιπλέον.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών