ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρωματικά τσουρέκιαΤσουρεκάκια ατομικά
35' προετοιμασία
40' ψήσιμο
55' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Κομμάτια: για περίπου 30 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Για τα νηστίσιμα ποντιακά κερκέλια ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη λακκούβα.
  3. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε στο χέρι για 8-10 λεπτά.
  4. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, σε ζεστό περιβάλλον, για 45-50 λεπτά.
  5. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και ακουμπάμε εκεί τη ζύμη.
  6. Την πλάθουμε σε μικρές κουλούρες με τρύπα στη μέση.
  7. Τις αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για περίπου 10 λεπτά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βάζουμε τις κουλούρες στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
  9. Αν θέλουμε, τις αλείφουμε με ζαχαρόνερο.
  10. Τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μυστικά

  • Μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω, εξαρτάται από το αλεύρι.
  • Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού. Δεν πρέπει να είναι ζεστό γιατί θα καεί η μαγιά.
  • Βγαίνουν σαν μικροσκοπικά ψωμάκια.
  • Μπορούμε, αν θέλουμε, να βάλουμε και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 13.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών