ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖύμη τάρτας μπισκότοΖύμη τάρτας μπισκότο
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 15 - 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κιμαδοταρτάκια πικάντικα, αρχικά βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε, χωρίς λιπαρή ουσία, τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχάρια, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο, το δεντρολίβανο, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  3. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς, να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσει να κολλάει.
  4. Ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά ο κιμάς και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Ανακατεύουμε έντονα για 2-3 λεπτά με ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ με το νερό, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά, δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά και να χυλώσει.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
  9. Προσθέτουμε τα αυγά, το κασέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  11. Βουτυρώνουμε τις ατομικές φόρμες για ταρτάκια ή το ταψί για μάφινς.
  12. Βάζουμε μέσα τους δίσκους ζύμης, γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το κασέρι.
  13. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορμάρουμε τα πικάντικα κιμαδοταρτάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών