30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Για τα κεράσια

Για το χυλό

Διαδικασία

  1. Κεράσια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τα κεράσια με τη ζάχαρη και το Kirsch και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγανάκι, μέχρι να πάρει απλό μπεζ χρώμα αλλά να μην σκουρύνει γιατί θα πικρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με τα υλικά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε τα κεράσια, μαζί με το ζουμί του μπολ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε όλο το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του κλαφουτί να φουσκώσει ελαφρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βουτάμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο γλυκό: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το σερβίρουμε ζεστό (όχι καυτό).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών