
30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες
Υλικά
Για τα κεράσια
Για το χυλό
Διαδικασία
Για τα κεράσια
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τα κεράσια με τη ζάχαρη και το Kirsch και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγανάκι, μέχρι να πάρει απλό μπεζ χρώμα αλλά να μην σκουρύνει γιατί θα πικρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με τα υλικά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα κεράσια, μαζί με το ζουμί του μπολ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε όλο το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του κλαφουτί να φουσκώσει ελαφρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βουτάμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο γλυκό: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το σερβίρουμε ζεστό (όχι καυτό).