20' προετοιμασία
50' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Βάρος: 700 γρ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 83-85ο C*.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλλάζουμε σκεύος και αφήνουμε την κρεμ ανγκλέζ να κρυώσει πάρα πολύ καλά στο ψυγείο (προτιμότερο είναι να τη φτιάξουμε μία ημέρα πριν).
  4. Κατόπιν, την αδειάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη δημιουργία παγωτού.
  5. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε την κρέμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα τη βγάζουμε και την ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με το μίξερ χειρός, ώστε να σπάμε τους μεγάλους παγοκρυστάλλους που σχηματίζονται.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές, μέχρι το παγωτό μας να παγώσει ομοιογενώς.

Μυστικά

*Σε αυτή τη θερμοκρασία παστεριώνονται οι κρόκοι και η κρέμα δένει και γίνεται βελούδινη σος, αλλά αν τη βράσουμε παραπάνω, θα «κόψει». Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, η παρασκευή διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 29.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών