20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε εξωτερικά τα θαλασσινά. Τα ανοίγουμε στα δύο και πετάμε το άδειο μισό τσόφλι. Οσα έχουν ψίχα και στο άλλο μισό, την ξύνουμε με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε στο ένα τσόφλι.
  2. Τα αραδιάζουμε κοντά- κοντά στο ταψάκι.
  3. Ανακατεύουμε το κρασί με το σκόρδο, το πιπέρι (και το λάδι, αν το θέλουμε) και τα ραντίζουμε.
  4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, όχι πολύ κοντά, γύρω στα 20 λεπτά.
  5. Τα βγάζουμε, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

H παράδοση της Μεγάλης Παρασκευής απαιτεί νηστεία: «άνευ οίνου και ελαίου», λένε οι γραφές, κάτι που είναι απόλυτα σωστό γιατί, όταν το φαγητό είναι χωρίς λιπαρά, η απορρόφηση του αλκοόλ γίνεται πολύ γρήγορα, με όχι ευχάριστα αποτελέσματα. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τη Μεγάλη Παρασκευή συνήθως δεν στρώνεται τραπέζι, το κρασί δεν έχει θέση. Αν τώρα θέλετε κάτι να συνοδεύσετε τα θαλασσινά, τα μακαρόνια και τις φακές σας, διαλέξτε ένα ελαφρύ λευκό κρασί από Σαββατιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών