ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυροΚοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα Κοχύλια με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό ξεκιινάμε και κόβουμε το σκόρδο σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε στην επιφάνεια εργασίας με το ψιλοκομμένο σκόρδο το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε να τα κόβουμε όλα μαζί μέχρι ανακατευτούν πολύ καλά και να έχουμε ένα όσο πιο ψιλοκομμένο μείγμα γίνεται (σαν την ιταλική γκρεμολάτα).
  3. Βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μείγμα που φτιάξαμε, το αλάτι, τη μοτσαρέλα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί, εκτός ψυγείου, όση ώρα θα βράζουμε τα ζυμαρικά.
  5. Σε αυτό το διάστημα τα ντοματίνια θα βγάλουν τα υγρά τους που θα αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά, κι έτσι θα δημιουργηθεί μια πεντανόστιμη σάλτσα για τα ζυμαρικά μας.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε όσο είναι ζεστά στο μπολ με τα ντοματίνια, για να απορροφήσουν μέρος από τα υγρά της ωμής σάλτσας.
  8. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το βασιλικό ή το δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας, μια Μαντινεία ή ένα Sauvignon blanc.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών