![Ψωμί σίκαλης με αβοκάντο, ντομάτα και ροδάκινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/psomi-sikalis-me-avokanto-ntomata-kai-rodakino_gastronomos-420x560.jpg?v=1716793827)
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο, το ζαμπόν, το κολοκύθι και την καυτερή πιπεριά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε με τη γιαουρτόσαλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.