ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, ζαμπόν και γραβιέραΚοφτό μακαρονάκι με ζαμπόν, γραβιέρα και ξερά σύκα
30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κοφτό μακαρονάκι με καλαμπόκι και τόνο Αλοννήσου ξεκινάμε και βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το καλαμπόκι για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Το στραγγίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια του.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ρίχνουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Η λύση πασπαρτού είναι τα ροζέ κρασιά. Ασύρτικο και Σαντορίνη, για πάστα με θαλασσινά. Μυρωδικά, μπέικον και ελιές ζητούν ένα Αγιωργίτικο, Cabernet και Ξινόμαυρο. Τέλος, με φρέσκα τυριά, Μαντινεία, Sauvignon και Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών